Skip to main content
MUSIC DJ

Muzika i playliste za hotel

Hotelska muzika ima veliki uticaj na ukupno iskustvo gostiju. Pravilno biranje muzike može stvoriti udoban i prijatan ambijent, što može pozitivno uticati na zadovoljstvo gostiju, njihovo vreme provedeno u hotelu i njihovu odluku o povratku u određeni hotel.

Muzika u hotelu mnogo je više od puke pozadinske buke. Ona može odrediti tempo i raspoloženje, služeći kao sofisticirani alat za kontrolu ambijenta. Prepoznavanje pravog tempa, žanra i volumena muzike ključno je za kreiranje željene atmosfere. Na primer, brza i energična muzika može biti idealna za fitness centar hotela, dok bi u restoranu ili lobiju bilo prikladnije emitovati sporiju i opuštajuću muziku.

Odabir muzičkih playlisti takođe može doprineti brendiranju hotela. Ne samo da odražava osobnost i stil hotela, već takođe može pomoći u povezivanju s ciljanom publikom. Ako je, na primer, hotel usmeren na mlađu populaciju, savremena pop i indie muzika mogu biti dobar izbor.

Nadalje, korišćenje muzike na odgovarajući način može pomoći u upravljanju percepcijom vremena. Studije su pokazale da muzika može uticati na to koliko vremena gosti misle da provode u određenom prostoru. Tiha muzika može stvoriti osećaj sporijeg protoka vremena, što može potaknuti goste da ostanu duže u tom prostoru.

Sve u svemu, pažljiv odabir hotelske muzike može znatno poboljšati iskustvo gostiju. Stvaranje odgovarajućeg ambijenta kroz  muziku nije samo estetsko pitanje, već strategija koja može doneti konkretne koristi hotelu i njegovim gostima.