Politika kolačića

Politika kolačića (cookies)

Kukiji su mali tekstualni fajlovi, koji se smeštaju na računar ili drugi uređaj svakog posetioca sajta, a koji sadrže informacije o vašim posetama nekom veb sajtu. Ove infromacije MUSIC DJ koristi kada vi naredni put posetite sajt. Informacije koje se na taj način sakupljaju su isključivo tehničke prirode i služe da bismo vam prezentovali oglas koji vas mogu interesovati. Kukiji omogućavaju MUSIC DJ da vam ne prikazuje oglas više puta, a oglašivačima pomaže da uvide šta vam ne odgovara u njihovoj ponudi, tako da mogu bolje da odgovore na Vaše. Dakle, njihova svrha je isključivo da poboljšaju korisničko iskustvo na sajtu Musicdj.rs.

Prilikom posete sajta korisnik će biti pitan da li se saglašava sa upotrebom kukija. Ukoliko želite da poboljšate korisničko iskustvo na našem sajtu, potrebno je da prihvatite kukije. Ipak, ukoliko ne želite da se koriste kukiji prilikom Vaše upotrebe sajta, potrebno je da odbijete upotrebu kukija.

Upotrebu kukija možete da isključite delimično (za neke vrste kukija) i u celosti, ali će pojedine funkcionalnosti sajta biti isključene. Takođe, možete da obrišete kukije koje je pretraživač već sačuvao na vašem uređaju.

Promena podešavanja za kukije je različita u svakom pretraživaču. Detaljne informacije ćete pronaći kada u svom browzeru kliknete na “Help” ili posetite adresu http://www.aboutcookies.org, gde se nalaze detaljne informacije o promeni podešavanja za kukije na svim modernim pretraživačima.

MUSIC DJ koristi kolačiće za sledeće svrhe:

  1. Radi poboljšanja iskustva koje korisnik ima na sajtu Musicdj.rs,
  2. Iz statističkih razloga da bi se pratilo koliko posetilaca sajt ima i koliko često oni posećuju sajt,
  3. Da bi se dobili statistički podaci o tome koliko je bilo klikova na određenu reklamu,
  4. Da bi se dobili podaci o tome za koje reklame bi korisnik bio zainteresovan, da bi se kontrolisao broj prikaza te reklame posetiocu i da bi se merio učinak reklamne kampanje.

Osim toga, sajt Musicdj.rs koristi i ove kolačiće:

WordPress

Ovi kolačići su neophodni za pravilno funkcionisanje web stranice, internet prodavnice i zone članova (online kurseva).

Ako dodate komentar na našoj stranici, možete se složiti sa tim da sačuvamo vaše ime, e-mail adresu i web stranicu. To je za vašu pogodnost kako ne biste morali ponovo da unosite vaše podatke kod dodavanja drugih komentara. Ovi kolačići su važeći jednu godinu.

Ako imate na našoj web stranici nalog i prijavite se, sačuvaćemo privremene kolačiće kako bi smo odredili da li vaš pretraživač prihvata kolačiće. Ovi kolačići ne sadrže lične podatke i biće izbrisani kod zatvaranju pretraživača.

Kod prijavljivanja podesićemo nekoliko kolačića, kako bismo sačuvali vaše podatke o prijavljivanju i postavku ekrana. Kolačići o prijavljivanju su važeće dva dana a podešavanja godinu dana. Ako izaberete mogućnost „sačuvati“, bićete prijavljeni sledeće dve nedelje. Kod odjavljivanja, kolačići će biti izbrisani sa vašeg naloga.

Kod uređivanja ili objavljivanja članka, u vašem pretraživaču će biti sačuvani dodatni kolačići. Ovi kolačići ne sadrže lične podatke i ukazuju samo na ID članka koji ste uređivali. Kolačići važe 1 dan.

WooCommerce

Ovi kolačići su nephodni za pravilno funkcionisanje internet prodavnice i zone članova.

iThemes

IP adresa posetioca, korisnički ID prijavljenih korisnika i korisničko ime pokušaja priijavljivanja su uslovno prijavljeni kako bi se proverila zlonamerna aktivnost i kako bi se zaštitila stranica od specifične vrste napada. Primeri stanja prilikom prijavljivanja uključuju pokušaje prijavljivanja, zahteve odjavljivanja, zadavanje sumnjivih URL adresa, izmene na sadržaju stranice i ažužiranje lozinke. Ova informacija će biti sačuvana 60 dana.

Akismet

Mi sakupljamo informacije o posetiocima koji komentarišu na stranicama koje koriste naše Akismet anti-spam usluge. Informacije koje sakupljamo zavise na tome kako korisnik podesi Akismet na stranici, ali većinom sadrži IP adresu komentatora, korisnički agent, prevoditelj i URL stranice (zajedno sa ostalim informacijama direktno obezbeđenih od strane komentatora kao što su njihovo ime, email adresa, korisničko ime ii komentar).

Pravo pristupa informacijama i ispravke

Svaki Korisnik ima pravo da uputi zahtev za pristup svojim podacima koji se nalaze kod MUSIC DJ u svako doba na [email protected], i MUSIC DJ će na takav zahtev odgovoriti najkasnije u roku od 15 dana.

Svaki korisnik ima pravo da traži od MUSIC DJ da izvrši ispravku svojih podataka.

Opoziv pristanka

Svaki Korisnik sajta može zahtevati Odjavu korisničkog naloga u skladu sa Uslovima korišćenja na [email protected], kada se brišu podaci o ličnosti tog Korisnika. Ukoliko je Korisnik bio Oglašivač, njegovi podaci o ličnosti će se čuvati još 30 dana nakon odjave korisničkog naloga u skladu sa odredbama Zakona o oglašavanju.

Pravila o korišćenju kolačića su poslednji put ažurirana dana 25. septembra 2018. godine.